Kortgrundlag
Julen kom tidligt i år. Vi har onboxet med spænding og prøvet spillet rigtigt for første gang. Der er mange gode realistiske scenarier. Vi har dog lige et forbedringspunkt til selve kortene på spillepladene. Én af os som er kortnørd påpeger at for de 3 områder, som er i målestok 1:50.000, er der anvendt et kortgrundlag beregnet til 1:200.000 (altså ikke DTK25 som der ellers står nederst), hvilket gør det grovt og pixeleret at se på og i øvrigt udelader mange terrændetaljer som f.eks. bygninger og højde-/dybdekurver. Det er lidt synd når der på Kortforsyningen.dk findes mange andre gode alternativer. Overvej f.eks. "Natur- og Friluftskortet" som også er det der bruges på Udinaturen.dk
For begge kortgrundlag kunne det i øvrigt være lækkert, hvis der blev suppleret med sømærker og sejladsrestriktioner mv, så man også kunne træne dem. Det vil også lette muligheden for at orientere sig og planlægge ture i ukendt farvand. Men ellers en fin detalje med redningsposterne som referencepunkter.
Mvh. Rie og Thorbjørn, Skærbæk Kajakklub
1 kommentar
Hej Rie og mange tak for den gode, konstruktive feedback fra jer i Skærbæk! Godt at høre i har fået prøvet spillet og fået nogle gode scenarier snakket igennem
Det er et godt forslag at kigge på andre datakilder og kortsammensætninger fra de gratisk geodata. Jeres feedback om at de bliver groft/pixelleret er helt berettiget, er helt berettiget. Når vi ikke bruger 1:25.000 kortet (DTK25) "zoomet ud" til 1:50.000 skyldes det at detaljerne bliver alt for små og gnidrede. Forslaget om at bruge Friluftskortet i stedet er rigtig godt - for eksemplets skyld har jeg lavet en side-om-side sammenligning her:
Det vil givetvis være noget vi tager med i et eventuelt kommende genoptryk, men for alle jer der allerede har spillet, kan vi lave en serie print-selv-spilleplader med Friluftskortet på i stedet?
Så kan jer der har en god printer, selv printe nye kort.
Vil det være interessant?
Sømærker og sejladsrestriktioner
Du har ret i at sømærker og søkorts-data på kortene ville være rigtig lækkert - der stod vi med to muligheder: Enten at betale for licenserede søkorts geodata hos geodatastyrelsen, eller at bruge gratis men mangelfulde data fra openseamap-projektet. Begge løsninger havde sine udfordringer, derfor gik vi med den simple: At bruge de frit tilgængelige topografiske kort.
Super fedt i øvrigt at i godt kan li' detaljen med redningsnumrene.
Hvis i gerne vil prøve spillet på et rigtigt søkort (hvilket jeg 100% kan forstå) er at tage et af jeres egne søkort som spilleplade, og bruge de nummerede spillebrikker 1-6 som markeringer af steder i området hvor i ser en særlig risiko for uheld.
Skriv en kommentar
Log ind eller opret dig som bruger for at skrive en kommentar